Delproteser/ Unitor

Delproteser/unitor kan hjælpe dig, der har mistet en eller flere af dine naturlige tænder. Dog skal du have enkelte tænder tilbage. Den fungere som en erstatning for de tænder du har mistet. Mange patienter, der har mistet en eller flere tænder, er bekymrede for, at de ikke vil kunne fungere helt, som de har gjord før. Det hæmmer en at smile, grine og bare snakke med andre, da det evt. kan ses. Det påvirker ens selvtillid mere end man tro.

Her er det vores vigtigste opgave at finde den rigtige løsning, i fællesskab med dig, som kan give dig glæden og selvtilliden tilbage. En løsning, hvor du kan tygge og spise, hvor du kan kysse, grine og smile præcis, som du har gjort før.

Hvad er en delprotese/unitor?

Der findes forskellige former for delproteser. Hvilken type der er bedst for dig afhænger af, hvilken stand dine naturlige tænder er i, samt hvor mange der er tilbage. De forskellige muligheder er henholdsvis unitorproteser i stål eller i fleksibelt materiale DurAcetal. Delproteser i akryl eller Duraflexproteser. En enkelt eller to tænder som en lille aftagelig bro. Delproteser kan også udformes som implantat/attacment-løsninger, hvilket sikrer en stabil løsning, der sidder rigtig godt fast.

Du kan læse mere om de forskellige løsninger herunder:

Unitor proteser:

Denne slags er den mest anvendte, da den fylder minimalt i munden. Den ligger og støtter på dine egne tænder, ved hjælp af bøjler, der er støbt efter formen på dine egne tænder, hvilket sikrer at den er yderst stabil. Stellet bliver fremstillet i crom/kobolt legering guld stel eller titanium, hvilket gør at den er meget brudsikker. Yderligere kan den udvides med flere tænder, ved at lodde ekstra stål retention på hvis der på et senere tidspunkt skulle blive behov for det.

Læs mere under udvidelse af protese.

DurAcetal:

Er af samme grundprincipper som en unitor. Dog er Materialet ikke legering eller metal. Men et meget let fleksibelt materiale. Det støbes i et, med bøjler i farve der matcher din egne tænder.

Denne type Kom til Danmark i 2009 efter at have været i produktion i USA mange år forinden.

Det er utroligt sjældent at der kommer en helt nyt materiale at udforme/fremstille proteser i. Så jeg var med på det første kursus, for at kunne tilbyde mine Patienter denne fantastiske mulighed. Og det er der mange der har fået glæde af siden. Der er stadig mange Tandteknikere og tandlæger som stadig ikke kender til det endnu.

Delproteser i akryl:

Den partielle/del protese bliver ofte kaldt en overgangsprotese, da den er nem at udvide med flere tænder. Derfor bruges den også oftest, hvis dine egne tænder er svage eller ikke forventes at have så lang levetid. Denne type proteser ligger på gummen og kan derfor være mere ustabil i sammenligning med en unitor protese. Samtidig fylder den mere i munden og har en lavere holdbarhed. Den er fremstillet i akryl/ plast materiale. Bøjlerne tilpasses i bukket metal tråd eller fleksible støbte bøjler.

Læs mere under afsnit med bøjler.

Duraflex:

Er også et af de nye produkter. Som anvendes til delprotese eller til midlertidig protese i forbindelse med implantat behandling. Foreksembel som smile protese hvis den skal erstatte en eller flere fortænder.

Materialet er enormt let og dens transperrante lyse neuancer gør at den bliver helt usynlig. Denne type kan man ikke udvide på.

Udvidelse af proteser:

Delproteser kan udvide, så du ikke behøver at få en helt ny protese, hvis du skulle miste endnu en af dine naturlige tænder. Det er selvfølgelig vigtigt at den ikke er nedslidt. Derfor er mulighederne store, når du har en delprotese. Skal du have trukket en tand ud, tager vi et aftryk af tanden inden da. Din protese vil så efterfølgende være klar senere samme dag. Du behøver altså ikke være bekymret for, at du skal gå længe uden tænder eller protese. Hvis du har en unitor skal der tit loddes en retentions på hvor den nye tand kan sidde fast på. Hvis der kræves en større retention skal det støbes på. Det kan tage ml. 1-4 dage.

Vi motiveres af glade patienter, hvor smilet når helt op til øjnene, fordi, for os, er det den bedste følelse i hele verden – nemlig at give en anden person glæden tilbage.

Protesen kan udformes, så den ligner dine naturlige tænder i farve og form. Alle tænder er forskellige og for at give det bedste resultat, fremstiller vi selv vores proteser i eget laboratorium. På den måde er vi sikre på, at den passer til dig.